Voor meer informatie over presenteren: 070 326 30 52

Workshops en lezingen over presenteren

Voor groepen biedt Vuur en Schenen lezingen en workshops. Met workshops doet u direct ervaring op. Lezingen zijn meer ontspannen. Desondanks zullen ze u en uw collega's inspireren om valkuilen te voorkomen en meer mogelijkheden te gebruiken.

Een overzicht.

Workshops

Wilt u met meerdere mensen tegelijk, hands-on aan uw presentaties werken, dan is één van de workshops geschikt voor u.

Story Builder Workshop

Gaat u een nieuw product of dienst in de markt zetten? Bent u bezig een nieuwe bedrijf op te zetten? Of bent u juist al een tijdje bezig en kunt u niet goed meer uitleggen wat u precies doet?

Dan is de Story Builder Workshop perfect geschikt voor u.

In de Story Builder Workshop kunt u, samen met collega's, partners en zelfs klanten het verhaal rond uw product, dienst of bedrijf bouwen.

U gaat, begeleidt door een professionele workshop begeleider, kijken wie en wat u allemaal tegenkomt in uw huidige of toekomstige werk met klanten en waar het geheim en de waardering in uw verhaal zit.

Het resultaat is een story board waarop het complete verhaal van uw product, dienst of bedrijf staat.

In een vervolg workshop leert u hoe u dit story board kunt gebruiken als onuitputtelijke bron voor presentaties, maar ook voor de inhoud van uw folders en uw website.

De Story Builder Workshop, verzorgd op locatie, heeft u al voor eur 800,-

Klik hier om meer informatie over de Story Builder Workshop aan te vragen.

Pitch Workshop

Een pitch is een korte presentatie van 30 seconden tot 3 minuten, bedoeld om potentiële klanten te interesseren voor uw werk. Ontmoet u vaak onbekenden, bijvoorbeeld op zakelijke evenementen? Doet u telefonische acquisitie? Bent u vaak op evenementen om te netwerken? Dan is een goede pitch absolute noodzaak.

Wilt u leren hoe u uw product, dienst of bedrijf kunt pitchen? Wilt u leren uw pitch zo te maken dat mensen hem onthouden en er over gaan vertellen? Wilt u leren hoe u uw pitch zo kunt maken dat u gemakkelijk kunt variëren, zodat u zonder veel moeite telkens een andere, maar wel herkenbare pitch kunt geven?

In de pitch workshop leert u dit alles.

De workshop is geschikt voor 2 tot 60 personen. De tijdsduur is minimaal 45 minuten voor de absolute basis en kan uitgebreid worden tot 3 uur. Bij 3 uur leert de groep ook de fijne kneepjes van een effectieve pitch en hebben de deelnemers de kans om verschillende pitches te oefenen.

De richtprijs voor de pitch workshop is eur 497,- en wordt gegeven bij u op locatie.

Klik hier om de Pitch workshop te boeken.

Workshop op maat

Hoe bouw je een verhaal rond een product, dienst of kennis? Hoe maak je een verhaal aansprekend? Hoe zorg je ervoor dat een verhaal onthouden wordt? Aan welke eisen moet het voldoen zodat het verder verteld wordt? Wanneer inspireert een verhaal tot actie?

Hoe presenteer je een verhaal het meest effectief voor publiek? Wat verandert er aan een presentatie als het publiek uit één of uit honderden toeschouwers bestaat? Welke technieken kunt u gebruiken? Waar moet u rekening mee houden? Is lichaamstaal belangrijk?

Wat is spreekangst? Hoe overwint u die? Wat is een natuurlijke presentatiestijl? Hoe ontdek je jouw stijl? Hoe ontwikkel je jouw natuurlijke spreekstijl verder?

Een reeks heel verschillende vragen die beantwoord kunnen worden in een workshop op maat.

Wilt u meer weten over het verhalen bouwen, presenteren en spreken? Laat mij uw wensen weten en ik kan u vertellen hoe dit het beste in een workshop vormgegeven kan worden.

Klik hier om uw wensen te delen en een voorstel voor een workshop op maat te krijgen.

Lezingen

Hebt u beperkte tijd of beperkte mogelijkheid voor interactie? Wilt u mensen in eerste instantie kennis laten maken met de mogelijkheden? Wilt u een vermakelijk maar toch leerzaam uur in een bijeenkomst hebben?

Dan is een lezing uitermate geschikt voor u. Lees hieronder de mogelijkheden.

De kunst van het presenteren

Heeft u een congres, zakelijke meeting of seminar? En zoekt u een leuke spreker met een inspirerend verhaal? Dan is de lezing 'De kunst van het presenteren' perfect geschikt voor u.

Ik zie veel mensen moeite hebben met presentaties. En ik zie veel mensen die niet weten wat er allemaal nog meer mogelijk is om een presentatie extra effectief te maken. Om deze mensen op reis te nemen door alle mogelijkheden heb ik deze lezing samen gesteld.

In 30 minuten tot een uur neem ik het publiek mee door een hele reeks mogelijkheden en hilarische missers, allemaal rond de thema's "verhalen bouwen" en "presenteren".

Een leuke lezing, maar ook zeker één die de mensen herinneren en aan het denken zetten de volgende keer dat ze gaan zitten om een presentatie te maken.

De lezing " De kunst van het presenteren" kost eur 450,- op locatie.

Voor sommige gelegenheden gelden speciale tarieven.

Informeer hier naar de mogelijkheden voor de lezing "De kunst van het presenteren".

Een lezing op maat

Heeft u een groep collega's die regelmatig presenteren? Bijvoorbeeld om nieuwe ideeën, beleidslijnen of strategische richtingen te presenteren? Om voortgang van projecten of ontwikkelingstrajecten te delen?

Afhankelijk van de situatie en behoeften van uw collega's kan ik een lezing op maat verzorgen waarin ze leren wat de meest effectieve en tijdsefficiënte manier is om hun kennis en inzichten over te brengen.

Ik inspireer ze om te experimenteren en beter te worden door nieuwe manier zich eigen te maken.

Vraag gerust naar mijn ervaring in sales en consultancy en mijn ideeën om uw medewerkers een sprong voorwaarts te laten maken. Het delen van kennis is een kritische succesfactor van uw bedrijf. Het geven van presentaties is een hoeksteen hierin.

Vraag naar de mogelijkheden van een lezing op maat.

Contactformulier

Interesse in een lezing of workshop? U kunt ook contact met mij opnemen door het formulier hieronder in te vullen.

 
Referenties

Sandra Valkenburg
Voorzitter SVVT
over De kunst van het presenteren

Sandra ValkenburgArjan Rooyens heeft bij onze stichting een presentatie gegeven over de kunst van het presenteren. Zijn benadering ging veel verder dan de standaardtips over hoe je een presentatie in elkaar zet; die hebben alleen betrekking op het tekstuele en visuele, zoals: hoeveel tekst laat ik zien, met welke plaatjes ondersteun ik mijn boodschap.

Lees meer...

Henriëtte Dekker
Begeleider hoogbegaafde kinderen
over De kunst van het presenteren

Henriëtte DekkerMooie leermomenten waarbij je af en toe flink uit je comfortzone wordt gehaald. Door de coaching van Arjan Rooyens van Vuur en Schenen, kreeg ik in één cursusmiddag helder waar ik al die tijd mee aan het worstelen was. Wat een opluchting. Nu de wind in de zeilen en weer vooruit.

Lees meer...

Manager HRM
Nederlands techniekconcern
over Spreekangst overwinnen

Ik worstelde al jaren met het spreken voor groepen. Ik kon het geven van presentaties altijd wel vermijden - totdat ik een nieuwe functie kreeg als manager Human Resource Development binnen mijn organisatie. Bij deze functie hoort ook het geven van presentaties en het vertegenwoordigen van mijn nieuwe afdeling binnen de organisatie. Ik realiseerde me dat als ik succesvol wilde worden in deze nieuwe functie, ik ook met mijn presentatieangst aan de slag zou moeten.

Lees meer...

Jeroen Verberk
Voorzitter Ondernemersvereniging Zwijndrecht
over De kunst van het presenteren

Zijn lezing is een bonte verzameling strategieën en praktische tips, van het structureren van het verhaal tot het gebruik van humor. De vele voorbeelden in foto's en video's hebben veel collega ondernemers aan het denken gezet: hoe presenteer ik mijn bedrijf en hoe presenteer ik zelf? En dat zal velen zeker helpen. Ik kan zijn lezing bij u aanbevelen.

Lees meer...

Robert Kranenborg
Topkok, televisiepresentator
over Persoonlijke coaching

Robert KranenborgMet veel zelfvertrouwen stond ik over m’n vak te vertellen. Zó dat mijn spontaniteit, m’n passie tot zijn recht kwam. Dat kon ik ín de keuken, dat wist ik. En voor vakgenoten. Nu kon ik het ook voor een tribune met driehonderd niet-vakgenoten, een publiek uit het bedrijfsleven. M’n verhaal was boeiend geworden, levendig en to the point.

Lees meer...

Ilka Petersen
VP of Education
over Workshop intercultural teamwork

Ilka PetersenBeing in a training delivered by Arjan Rooyens, I got the chance to get to know myself and my team members better. Through his encouraging and calm way and expertise in the field, he creates the perfect atmosphere for everyone in the training to learn and experience things themselves.

Lees meer...

Lydia Brewster
Eigenaar Lybre
over Story Builder Workshop

Lydia BrewsterArjan vroeg mij wat precies het verhaal rond mijn bedrijf was en ik had zoveel in mijn hoofd dat ik het niet zo goed kon verwoorden. In de Story Builder Workshop hebben Arjan en ik hier aan gewerkt. Hij heeft mij als het ware aan het handje door mijn bedrijf genomen en door zijn kritsche vragen werd mij helder wat het is wat ik wil overbrengen.

Lees meer...

An Gooris
Misses Globe België 2010 en eigenares van Be-Inspired
over Persoonlijke coaching

An GoorisDat ik 16 jaar geleden mijn dochtertje verloor was het begin van een persoonlijke ontwikkeling die me op het pad naar coaching en empowerment bracht. Dat wil ik nu delen in workshops voor groepen, omdat mijn ervaring voor veel anderen relevant blijkt te zijn. Maar spréken voor een groep - dat maakt me angstig en nerveus. Zodanig dat ik het uit de weg ging. Toch wil ik workshops geven. Zo kwam ik bij Arjan terecht.

Lees meer...